Predsjednica ponovo žestoko po Vladi: „U Hrvatskoj je izvanredno stanje!“

0
408
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Želimo zivot, a ne životarenje

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ponovno se kritički osvrnula na rad Vlade rekavši među ostalim da Hrvatska, slikovito, “izlazi iz same sebe”.

Naime, Grabar Kitarović sudjelovala je u petak na svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan. Istaknula je da se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

Loading...

Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. Demografsko je pitanje pitanje svih pitanja. U Hrvatskoj je izvanredno stanje.Traže se izvanredne mjere!

Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje, sigurno će se naći novca. Parcijalne mjere nisu dovoljne. Moramo biti svjestni da gospodarski oporavak nije dostatan bez mladog stanovništva. Moramo shvatiti da svoje potencijale možemo bolje iskoristiti.

Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave,” poručila je predsjednica.