Predsjednica opet kritizirala Vladu, traži novi Ovršni zakon!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana", poručila je Grabar Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od danas pa do 26. siječnja imat će svoj Ured u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Nakon što je prisustvovala podizanju predsjedničke zastave pred zgradom Krapinsko-zagorske županije, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u svojem je obraćanju istaknula kako je “izmještanje njezinog ureda znak zajedništva i rada na ciljevima koji ne smiju biti obilježeni bilo kakvim ideološkim podjelama”

Drago mi što ću tri dana biti ovdje u kraju kojemu se čuje ‘dobri i dragi naš kaj’. Drago mi je što ću se susretati s brojnim gospodarstvenicima i djecom. Briga o djeci i mladima i obitelji su ustavne obveze i naša odgovornost. Demografsko pitanje je pitanje svih pitanja. Potrebne su brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Nužno donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice i oslobodit poduzetništvo od birokracije”, dodala je.

I ovaj put kritizirala je Vladu upozorivši da građani moraju osjetiti bolje ekonomske pokazatelje, odnosno moraju ih osjetiti na svojim računima:

U zadnje su vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Država mora naći način za deblokadu računa i donijeti novi Ovršni zakon”, poručila je Predsjednica.



Kazala je i kako Vlada treba dalje raditi na decentralizaciji, a da županije trebaju više odgovornosti u povlačenju EU sredstava, prenosi dnevnik.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI