Predsjednica opet kritizirala Vladu: ‘80.000 ljudi iselilo je iz Hrvatske. Što je to nego izvanredno stanje?’

0
324
screenshot

'Treba nam konkretan akcijski plan za demografski oporavak. Pozivam Vladu i Sabor da se u potpunosti posvete ovom pitanju…’, kazala je u svom obraćanju Kolinda Grabar-Kitarović

Od 17. do 19. travnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović  privremeno će izmjestiti svoj Ured u Šibensko-kninsku županiju što će biti 15. izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba, piše N1.

Predsjednica je program posjeta Šibensko-kninskoj županiji započela danas u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje je sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem nazočila podizanju predsjedničke zastave.

Loading...

Eto me konačno ovdje, u ovom predivnom Šibeniku uz koji sam vezana osobno i obiteljski’, kazala je u svom obraćanju predsjednica.

Mladi nam odlaze iz Hrvatske za boljim životom… Kad sam nedavno govorila da trebamo konkretne demografske mjere, neki su rekli da pretjerujem. Samo lani iz Hrvatske je iselilo 80.000 ljudi… Što je to ako ne izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere? Nemamo više vremena! Primarna nam je zadaća stvarati uvjete za dostojan život. Treba nam konkretan akcijski plan za demografski oporavak. Pozivam Vladu i Sabor da se u potpunosti posvete ovom pitanju…’, kazala je u svom obraćanju Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je poručila da Hrvatskoj treba aktivna regionalna politika, da država mora poreznim mjerama omogućiti više prihoda našim županijama, gradovima i općinama. Podsjetila je i na više od 300.000 blokiranih građana te poručila da je krajnje vrijeme da se donese novi Ovršni zakon.