Predsjednica odgovorila kritičarima! ‘Tužno je…’

Ivica Galovic/PIXSELL

Iz Ureda Predsjednice, koja trenutno boravi u Argentini, stigla je reakcija na napade Vesne Pusić, Predraga Matića, Arsena Bauka i ostalih političara lijevog političkog spektra na njezinu izjavu da su “nakon Drugog svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini našli prostor slobode u kojem su mogli svjedočiti domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine”.

”Predsjednica RH odbacuje zlonamjerna tumačenja njezine izjave iz obraćanja argentinskim Hrvatima. Ta izjava ni na koji način nije u suprotnosti s vrlo jasno više puta izrečenim stavovima o NDH, kao i o doprinosu antifašizma u stvaranju moderne hrvatske države. Samo zlonamjerni mogu iz Predsjedničine izjave isčitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika.
Tužno je što se ni dan danas ne priznaje žrtva mnogim iseljenicima koji nisu smjeli izražavati domoljublje u svojoj zemlji, težnju za slobodnom i neovisnom Hrvatskom, a koji su za vrijeme bivše Jugoslavije bili zatvarani, proganjani, pa čak i ubijani”, stoji u reakciji iz Ureda Predsjednice.

 

Pusić: Predsjednica govori što publika želi čuti; Matić: Ona je hodajući skandal



 

Zuroff Kolindi: Očito ste ponosni na ustaške zločince! Kolinda Zuroffu: Ne namećite nam kolektivnu krivnju!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI