Predsjednica ljeto provodi radno, a Plenković je u omiljenoj vili čelnika UDBE i šefa mafijaša

screenshot

Hrvatski dužnosnici, premijer i ostali članovi hrvatske Vlade trenutno su na godišnjim odmorima. Svoj dvotjedni odmor premijer Andrej Plenković provest će kod Rijeke u državnoj rezidenciji Villi Costabelli. Krajem srpnja 2013. godine navedena vila bila je tema u medijima jer je u njoj navodno dvadesetih godina ljetovao šef mafijaške obitelji Al Capone. Spomenimo i kako se kompleks prostire na 5.500 kvadrata, te je gustim zelenilom i visokom ogradom zaštićen od znatiželjnih pogleda.

“Al je u vili boravio i početkom ‘20-tih godina prošlog stoljeća, čak financirao gradnju privatne lučice, koja se i danas nalazi tik ispod južnog ulaza, na moru. Alova majka Teresina (rođena Raiola) navodno je bila Riječanka. Službeni podaci američke imigrantske službe govore da je obitelj Ala Caponea u Ameriku doplovila iz Rijeke. No navodno je do udaje za napuljskog brijača i Caponeova oca Gabriela, s kojim je 1894. godine emigrirala u SAD, Alova majka i živjela upravo u Rijeci”, piše Express.

Spomenimo i kako se čelnik Udbe i Ozne Aleksandar Ranković spominje kao jedan u nizu eksponiranijih korisnika vile.

Vila je inače pod upravom MUP-a, stoga svaki posjet i boravak u vili mora odobriti ministar unutarnjih poslova.

Predsjednica radi



Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ljetuje negdje na Jadranu u privatnom aranžmanu. U Istri se odmara potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar, a u vlastitoj kući u Živogošću kod Makarske odmara se ministar državne imovine Goran Marić. U Novom Vinodolskom odmarat će ministar prometa Oleg Butković. U Tučepe s obitelji ići će ministar gospodarstva Darko Horvat, dok će na Jadranu nekoliko dana provesti i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministar obrane Damir Krstičević posjetit će Umčane u blizini Vrgorca te kreće u obilazak prijatelja i suboraca na Jadranu. U tom obilasku svake godine posjeti i generala Antu Gotovinu u njegovim Pakoštanima.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zauzeta je radom u uredu sa svojim savjetnicima, piše Večernji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI