Predsjednica komentirala napad na vaterpoliste Zvezde: Huliganstvo je pošast

screenshot

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi u subotu komentirala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

“Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti”, napisala je predsjednica na svom Twitteru.

Podsjetimo, trojica vaterpolista “Crvene zvezde” napadnuti su u subotu nešto prije 14 sati na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more.

Vaterpolist Crvene zvezde kojega su u subotu rano popodne zajedno s još dvojicom njegovih klupskih kolega na splitskoj Rivi napala petorica mladića lakše je ozlijeđen, doznaje se u KBC-u Split.

Napad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje.



Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.

Neslužbeno, trojica srpskih sportaša splitskoj policiji u razgovoru nisu spominjala metalnu šipku. Sportaši su policiji rekli kako su sjedili na štekatu i pili piće kada je u jednom momentu stigla grupa od pet mladića koji su ih prvo verbalno napali, a zatim i fizički, pa su bili primorani spašavati glavu bijegom. Zbog cijele situacije vaterpolisti Crvene zvezde su tijekom kasnog popodneva krenuli natrag u Beograd i tako nisu igrali utakmicu protiv domaćeg Mornara na Poljudu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI