Predsjednica Grabar Kitarović sama posjetila Jasenovac

Ured predsjednice

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Spomen-područje Jasenovac kako bi odala počast žrtvama, i to uoči službene komemoracije.

Predsjednica je ispod spomenika ostavila buket bijelih ruža, a iz njezina Ureda poslali su i kratko priopćenje u kojem kažu kako Predsjednica neće prisustvovati na sutrašnjoj komemoraciji s predstavnicima Vlade i Sabora, ali će u njezino ime u Jasenovcu biti predstojnica Ureda predsjednice Anamarija Kirinić.

„Drugi svjetski rat u našoj domovini i danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja. Polažući vijenac u sjećanje na žrtve logora Jasenovac i stojeći u tišini uz ovaj kameni cvijet, izražavam najdublji pijetet svim žrtvama koje su stradale u logoru.

Neka ovo uvijek bude samo mjesto pijeteta, ali i mjesto koje će nas opominjati koliko je važno mlade naraštaje odgajati za mir, zajedništvo i solidarnost među ljudima i narodima. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost možemo graditi na bolji način, za ljepši i humaniji život svih ljudi u Hrvatskoj i diljem svijeta“, upisala je Predsjednica Republike u knjigu dojmova.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI