Poznata sudbina Luke Popova, evo što je HRT odlučio!

Facebook Luka Popov

"Obavješćujemo vas kako gospodin Luka Popov sporne stavove nije izrekao u emisiji 'Peti dan' emitiranoj 5. svibnja 2017. godine, nego na društvenim mrežama", priopćeno je s HRT-a

Luka Popov, jedan od najpoznatiji ekonomskih blogera u Hrvatskoj i član udruge Vigilare, znanstvenik fizičar, intelektualac i katolički javni djelatnik inače i komentator u HRT-ovoj emisiji Peti dan našao se na meti jer je stao u obranu župnika Alojzija Asića upravo u toj emisiji. Protiv njega je pokrenuta peticija koja preporučuje njegov otkaz, ali i peticija “Podrška Luki Popovu i slobodi govora” koju su otvorili “građani za slobodu govora”.

O sudbini Popova HRT je donio odluku te će on i dalje biti dio ekipe emisije HRT-a “Peti dan” i petkom će nastaviti komentirati društvena zbivanja.

>>> Luka Popov na HRT-u podržao svećenika Alojzija Asića, pa izazvao bijes – traže od HRT-a otkaz ugovora!

Podsjetimo, Luka Popov se našao na meti nekih krugova nakon izjava prošloga petka kada je stao u obranu svećenika koji je odbio s drugom djecom pričestiti dječaka s Downovim sindromom.

“Stojim iza svega što napišem”, kazao je Popov u emisiji na upit Borisa Jokića je li istina da je na Twitteru napisao: »A zamislite ovakav naslov: skandal u Hrvatskom autoklubu: instruktor vožnje ne dozvoljava slijepim osobama da voze«



“Obavješćujemo vas kako gospodin Luka Popov sporne stavove nije izrekao u emisiji ‘Peti dan’ emitiranoj 5. svibnja 2017. godine, nego na društvenim mrežama. U spomenutoj je emisiji kratko odgovorio komentatoru Borisu Jokiću na pitanje je li autor teksta koji se pojavio u javnosti, istaknuvši kako stoji iza svega što piše, ali da mu je žao što nema vremena podrobnije pojasniti svoje stavove jer je emisija na završetku”, priopćeno je s HRT-a.

>>> SVEĆENIK ALOJZ ZA DNEVNO: ‘Znaš kako se osjećam? Kao kada su Isusa svukli do gola’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI