POŽAR: Split spašen, ali vatra još uvijek hara Marjanom

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

„Sve snage su još uvijek na terenu“, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita Ivan Kovačević

Veliki požari koji su proteklih dana poharali Dalmaciju, i odnijeli jedan život, trenutno su pod kontrolom, iako vatrena stihija još uvijek nije lokalizirana na nekim predjelima.

U noći s utorka na srijedu vatrogasci su uspjeli ugasiti požare na području Žrnovnice, Tugara, Strožanca i Srinjina, ali aktivan požar i dalje bukti na Mosoru, iznad Korešnice.

Zapovjednik gradske vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević Cijelu za HRT je rekao da su cijelu noć vatrogasci bdjeli nad 4500 hektara stradale površine u požaru u okolici Splita. Stanje je pod nadzorom.

Stožer Civilne zaštite grada Splita priopćio je u utorak navečer da je stanje na područjima zahvaćenim požarom uredno, iako je, kako navode, “nepredviđena situacija uvijek moguća, ali nije vjerojatna”.

Sve snage su još uvijek na terenu“, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita Ivan Kovačević, a osim njega i ostali su predstavnici žurnih službi izvijestili Stožer o stanju na terenu i budućim aktivnostima.



HEP je izvijestio da će dio potrošača električne energije u Žrnovnici, Tugarama i Sitnom Donjem još neko vrijeme biti bez struje, ali tijekom noći i sutrašnjeg dana kvarovi će se otkloniti. Uključen je agregat kojim se normalizirala opskrba vodom Žrnovnice, dok je na širem gradskom području vodoopskrba u potpunosti normalizirana. Trgovačko društvo Vodovod i kanalizacija u dogovoru s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom donijelo je odluku da se potrošačima s opožarenog područja za mjesec srpanj fakturira potrošnja temeljem prosječne potrošnje za ljetno razdoblje iz prošle godine. Tom mjerom se žele ublažiti posljedice požara za potrošače s opožarenog područja”, navodi se u priopćenju.

Spomenimo da je Crveni križ je zatvorio privremeni smještaj u Spaladium Areni i zamolio građane da više ne donose donacije budući da ih je prikupljeno u dovoljnoj količini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI