Potankosti rasporeda Vučićeva posjeta drže se u tajnosti

Srdjan Ilic/PIXSELL

Iz sigurnosnih razloga još uvijek nisu poznate sve lokacije kao i raspored susreta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović i srbijanskog lidera Aleksandra Vučića.

Ono što se sa sigurnošću zna je da srbijanski predsjednik na “Franju Tuđmana”slijeće u ponedjeljak, 12. veljače u deset sati i da službeni protokol na Pantovčaku počinje u pola jedanaest. Nakon dočeka i susreta s izaslanstvima, Vučić će pohitati na sastanak s hrvatskom Vladom, a odmah potom slijede sastanci i razgovori u Hrvatskom saboru.

Potom je po rasporedu susret predstavnika 30 hrvatskih i srpskih firmi na velikom forumu u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Nakon foruma srpski će se predsjednik susresti s predstavnicima mladeži srpske zajednice u Hrvatskoj, u prostorijama Mitropolije. U kasnim popodnevnim satima počinje svečana večera koja će, kako doznajemo, biti zatvorena za javnost.

U utorak Vučić odlazi u posjet Gvozdu i Vrginmostu na Kordunu, hrvatskom području s većinski srpskim stanovništvom. U povratku će se u Zagrebu održati skupština Srpskog narodnog vijeća, a nakon toga će Vučić napustiti teritorij Hrvatske.

Izvori bliski predsjednici naglasili su kako će se bilateralni razgovori voditi oko tri najvažnije teme: otvorena pitanja, gospodarska suradnja i jačanje suradnje dvije države koja je najveći jamac stabilnosti na Balkanu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI