Popis zamjena za ministre: Čini se kako je jedan saveznik potpuno zanijemio

Nedugo nakon što je premijer Andrej Plenković najavio rekonstrukciju Vlade Uskokovi istražitelji zainteresirali su se za imovinu ministra državne imovine Gorana Marića.

Znajući da je prije nekoliko dana iz Vlade ispraćen aferama obilježeni ministar Lovro Kuščević, nije nemoguće zaključiti da bi se upravo Marić mogao naći na Plenkovićevom popisu za otpis. U političkim kuloarima i izvorima bliskim šefu Vlade, štoviše, ide se i korak dalje pa se navodi kako bi zamjena za ministra državne imovine mogao biti Plenkovićev prijatelj Krunoslav Katačić.

No tu s rekonstrukcijom nije kraj. Plenković bi do Oluje iz svojeg tima trebao ispratiti i Tomislava Tolušića u čuju bi fotelju trebao uskočiti dekan Zmaić, dok se kao zamjena za Žalac spominje Dragica Roščić.

Uz to spekulira se i kako bi Žalac i Tolušić odlazak iz Vlade mogli kompenzirati pozicijama EU povjerenika, a nije nemoguće da se na popisu onih na koje premijer više ne računa nađu Nada Murganić, Milan Kujundžić te ministar Pavić.

Kako god da bilo Plenković će učiniti sve da se Vlada rekonstruira do početka kolovoza te se time ujedno otvori prostor za kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja zdušno podupire ove radikalne rezove.

Ono što je ipak u priči oko Gorana Marića zagonetno jest gdje su nestali HNS-ovi moralisti? Isti oni koji su kritizirali Kuščevića? Jesu li nakon ukora na koalicijskom sastanku podvili rep ili pak šute kako i njih ne bi zahvatila Plenkovićeva rekonstrukcijska metla?



Facebook Comments

Loading...
DIJELI