Ponovo požar u okolici Splita, vatrogascima pomogla kiša

0
245
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vatrogasci su odmah izašli na teren s desetak vozila te počeli braniti obližnje kuće od plamena

U okolici Splita u ponedjeljak nevečer ponovo je buknuo požar. Kako piše Dalmatinski portal požar je izbio pored ceste na području Rupotina, a vatrogasci su odmah  izašli  na teren s desetak vozila te počeli braniti obližnje kuće od plamena.

Vatra je bila usmjerena u suprotnom smjeru od kuća u Rupotinama, prema Klisu, a vatrogasna vozila su raspoređena uz rubove cijelog požarišta. Situacija je ubrzo stavljena pod kontrolu i vatrogasci su nadgledali požarište da se vatra ne bi ponovno razbuktala.

Loading...

No, vjetar je potom ojačao pa se plamen počeo širiti prema Klisu i zaprijetio je prvim kućama.

Kasno navečer lokalni medij javili su da je počela padati kiša, koja bi trebala pomoći vatrogascima. Što se i dogodilo, nakon čega je načelnik Klisa Jakov Vetma je na Facebooku objavio video požara uz poruku: “Hvala Bogu na kiši. I hvala svim vatrogascima”.

Podsjetimo, splitska policija zajedno s forenzičarima iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” već par dana istražuje uzroke velikog požara u okolici Splita, a u otkrivanju istine trebala bi im pomoći i snimka kamere iz sustava videonadzora šumskih požara postavljene kod Omiša