PODRŽITE IH Street workout i Mozart za podršku djeci s autizmom

Ove nedjelje, 2. travnja, i u Velikoj Gorici će se obilježiti „Svjetski dan svijesti o autizmu“.

Kako bi skrenuli pozornost na sve veći broj djece s poremećajem autističnog spektra, kao i na razne probleme s kojima se susreću njihovi roditelji, od nerazumijevanja samog društva do manjka bilo kakve strategije na državnom nivou, obilježavanje ovog Dana održat će se u parku za vježbanje u Parku dr. Franje Tuđmana.

U prvom, onom zabavnijem, djelu događanja koji počinje u 16 sati moći ćete vidjeti nastup najboljih uličnih vježbača Hrvatske poput Petra Brune Basića, pobjednika Supertalenta, Kristijana Musića, Danijela Šveca i višestrukog prvaka Ivana Ivančića.

Svi će oni nastupiti uz glazbenu pratnju Wolfganga Amadeusa Mozarta, odnosno njegovih skladbi, a upravo se za Mozarta vjeruje kako je i sam imao poremećaj autističnog spektra.
Nakon toga, slijedi edukativno-informativni dio kada će se prisutnoj javnosti i medijima obratiti roditelji djece s poremećajima autističnog spektra i stručnjaci koji rade u tom području, pa tako iz prve mogu posvjedočiti o ovoj problematici.

Svoja iskustva s publikom podijelit će novinar i otac djeteta s poremećajem autističnog spektra Marin Vlahović, zatim umjetnik Dalibor Talajić, strip crtač svjetskog ugleda koji jedini iz Hrvatske radi i za glasoviti Marvel, Marko Petrunić, pionir Street Workouta u Hrvatskoj i prvi predsjednik Hrvatskog SW Saveza te Jasna Primorac, stručnjak, edukator i rehabilitator s više od 30 godina radnog praktičnog iskustva ali i stalne izobrazbe na području rada s djecom s posebnim potrebama.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI