Pobjeda Kominskih Gusara na jubilarnom 20-om Maratonu lađa

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Tragičari neretvanskog maratona su posada Gospe Karmelske iz Krvavca koji su od starta u Metkoviću do Komina bili u vodstvu

Kominski Gusari pobjednici su 20. Maratona lađa održanog u subotu na 22,5 kilometra dugoj stazi na Neretvi, od Lučkog mosta u Metkoviću do rive u Pločama. Na drugom su mjestu lađari Argonauta iz Bjelovara, prošlogodišnji pobjednici, a najveća se borba vodila za broncu između Stabline i Crnog puta koja je završila tako što su zajednički uplovili u cilj i podijelili treće mjesto.

Tragičari neretvanskog maratona su posada Gospe Karmelske iz Krvavca koji su od starta u Metkoviću do Komina bili u vodstvu, ali u Kominu im se dogodio peh, “potopili su se”, odnosno zaronili su prednjim dijelom lađe u koju je ušla voda. Nisu odustali, ali su izgubili šansu za postolje.

Istodobno kominski Gusari doslovce su “poletjeli” prolazeći kroz svoje mjesto. Ponijelo ih je navijanje Kominjani koji su svoju momčad bodrili upaljenim bakljama i bengalkama, pjesmom i zvonjavom sa crkve.  

 “Marton smo odradili vrhunski, bili smo spremni. Napokon smo vratili štit u Komin. Mi smo se opekli, dva-tri puta kada smo bili najspremniji, izgubili smo Maraton. Zato smo sada bili pametniji, u početku se nismo previše forsirali, ali kada smo došli pred Komin, uprli smo svom snagom, ostvarili veliku prednost i nitko nas više nije mogao sustići”, izjavio je Hrvoja Medak iz pobjedničke momčadi za Večernji list.

Gusari iz Komina pobjedom su postali najtrofejnija momčad Maratona lađa.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI