PO KRATKOM POSTUPKU: ‘Sve sam već rekao, Agrokor je završena priča, ostatak su passe teme’

Screenshot

“Što se tiče Agrokora, mislim da bi cijela javnost, pogotovo ona ekonomska i politička, trebala biti zahvalna Vladi, pa i bivšoj potpredsjednici Vlade Dalić, jer smo izbjegli najveću ekonomsku krizu i financijski slom hrvatskog gospodarstva. Sve što smo radili, radili smo u interesu radnih mjesta, stabilnosti kompanije, spašavanje OPG-ova, malih i srednjih poduzetnika. Ovogodišnji poslovni rezultati Agrokora govore o tome da smo učinili sve dobro i to sve bez angažmana novca iz državnog proračuna”, istaknuo je danas premijer Andrej Plenković nakon godišnje konferencije veleposlanika i generalnih konzula u Zagrebu.

Na pitanje je li sve bilo transparentno, odgovorio je kako se o tome već toliko puta raspravljalo.

“Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego politike stranke, vi se igrajte, ja za to vremena nemam” dodao je.

Na novinarsku konstataciju da Zdravko Marić nije prijavio sve sastanke Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, kako je Povjerenstvo donijelo sve zaključke, dok je na zamolbu da komentira činjenicu da su protiv njega otvorena četiri predmeta poručio je novinarima:

“Već sam to odgovorio prije par mjeseci, tu ništa nije sporno. Ako te prijave rade političke stranke, onda vi kao dio javne komunikacije morate znati da zastupate interese nekih političkih stranaka. Kao što je sve ovo orkestrirano na prvi dan Vlade, o krizi Uljanika, nastavno na ministra Kujundžića, recikliranje tema koje su passe. Ja se tome suprotstavljam. To je dio političke borbe, znamo što radimo”.



Ni na ustrajanje novinara premijer nije dao odgovore na pitanja proistekla iz iskaza bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić istražiteljima.

“Sve sam vam to puno puta odgovorio, ali vi imate te pitalice u mobitelima pa ih pitate”, rekao je.

Premijer je potvrdio da će u četvrtak poslijepodne imati sastanak s Upravom Uljanika.

“Postupat ćemo u okviru zakonska i voditi računa o novcu poreznih obveznika”, kazao je Plenković, piše N1.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI