Plenković svima zahvalio na demokratičnosti pa onda raspalio po neistomišljenicima

Facebook

Nekoliko tisuća izaslanika je na XVIII. Općem izvještajnom saboru HDZ-a donijelo novi stranački Statut, kojim HDZ želi demokratizirati i osuvremeniti taj stranački dokument.

Statut je usvojen uz tri glasa protiv, nakon čega je Plenković zahvalio svima na radu i istaknuo da mu je drago što je HDZ danas vodio demokratsku raspravu.

“Usvojili smo novi i moderni statut, dokument koji će promijeniti i demokratizirati način rada HDZ-a, poručio je i dodao: “Kada ćemo govoriti o ovom Saboru, možete slobodno reći da je HDZ financijski u plusu, da se financije vode odgovorno. U političkom smislu broj postignuća, iz jednog nezavidnog položaja uspjeli smo preokrenuti situaciju, našli smo rješenja za najkrupnije financijske probleme. Sva ta pitanja smo riješili, na način koji je najbolji za stranku i državu. Neke teme stavili smo namjerno na dnevni red jer Hrvatska mora ići naprijed.
Drago mi je da smo imali otvorenu raspravu, i da su svi slobodno mogli i govoriti pa i kritizirati. Oni koji kritiziraju moraju znati da su imali svoje prigode i šanse, mogli su biti članovi ili članice u Vladi ili ostati u Vladi i dati svoj doprinos, da dalje ne komentiram’, odgovorio je Plenković kritičarima, a osvrnuo se i na one koji su se hvalili preferencijalnim glasovima. “Neki su vodili izborne stožere, dok su se neki bavili brojanjem preferencijalnih glasova”, kazao je predsjednik HDZ-a.

Davor Ivo Stier poručio je članovima HDZ-a da im želi poslati poruku nade i vjere u budućnost HDZ-a i domovine.

“Svjestan sam da su ljudi zabrinuti i pitaju se kojim smjerom mi to idemo. Puno toga dobroga je učinjeno, ali istina je da izazova ima doista puno. Oni su najvećoj mjeri rezultat problema nagomilanih prije mnogo vremena i mnogo godina krivih politika”, rekao je Stier koji je kao najveći problem prepoznao klijentelizam.



“Nasljeđe neslobode živi i danas. Zato nam treba strukturna promjena i to je danas najvažnije pitanje. Želimo li srušiti klijentelizam ili ne želimo. To je suštinsko pitanje i nemojmo se zavaravati”, rekao je Stier dodajući kako članovi i građani očekuju da im se nedvosmisleno odgovori na to pitanje.

“Svaki put kad se nekome pogoduje ubija se hrvatska sloboda.”

“Mi nismo niti smijemo biti populisti niti elitisti, mi smo HDZ”, rekao je Stier i izazvao oduševljenje u dvorani.

“Mi moramo biti spremni preuzeti odgovornost, ja sam spreman, vjerujem da ste i vi”, poručio je Stier.

“Mi nikada nismo bili niti ćemo biti domoljubi sa skraćenim radnim vremenom”, poručio je Milijan Brkić u emotivnom govoru.

“Naša Hrvatska zaslužuje bolje, mi rješavamo probleme, naši protivnici posrću i ne rade ništa.

“Borimo se danas za tradiciju, za Katoličku crkvu, za one koji razmišljaju da odu iz Hrvatske. Moramo se boriti i jače. Bili smo ratnici u obrambenom ratu, moramo biti i ratnici u miru za naše građane. Ne smijemo dopustiti da Hrvatsku preuzmu oni kojima je interes samo osobni interes. Naši protivnici oklijevaju, posrću i ne rade ništa. Dužni smo graditi politiku po mjeri čovjeka, nikako se ne smijemo više skrivati iza teških odluka i biti zatočenici naše prošlosti”, poručio je Brkić.

“Čuvajmo ovaj naš brod HDZ-a, ne dopustimo da ga itko nagne, moramo biti odgovorni i jedinstveni. Bili smo i jesmo i bit ćemo pobjednici u budućnosti”, kazao je Brkić.

Kazao je kako će se 30. svibnja opet slaviti kao Dan državnosti. “Budimo ponosni i čvrsto stisnimo barjake hrvatske”, zaključio je, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI