PLENKOVIĆ: ‘Smiješno je reći da u Hrvatskoj ne postoji sloboda medija’

screenshot

U ponedjeljak je održana sjednica Predsjedništva nacionalnog vijeća HDZ-a, nakon koje se predsjednik te stranke Andrej Plenković obratio medijima.

Komentirao je izjavu predsjednika HND-a Hrvoja Zovka, koji je rekao kako Plenković banalizira novinarske zahtjeve i služi se niskim udarcima, jer je rekao da je Zovko ‘skoro nasrnuo na urednicu’. “Nisam čuo demantij”, rekao je Plenković.

Na pitanje novinara N1 televizije Hrvoja Krešića nije li to slično onome što se dogodilo za njegova sukoba u Saboru s Nikolom Grmojom, kad se moglo reći da je i on skoro nasrnuo na Grmoju i nije li zbog toga trebao i on otići s funkcije, Plenković je rekao da u tome ne vidi nikakvu paralelu.

Plenković je komentirao i subotnji prosvjed novinara. “Cijeli taj prosvjed nastojao se iskoristiti od stranaka koje su danas u oporbi za neko njihovo političko profitiranje na temi koja, ponovno ponavljam ono što sam rekao jutros, mislim da je apsolutno predimenzionirana. Mislim da u Hrvatskoj nema cenzure. Možemo ovako pitati N1, je li pitate nešto Vladu u bilo kojem vašem komentaru, bilo kojoj vašoj rečenici? Nemam ja dojam da vi nas nešto puno pitate niti da mi na vas utječemo. Ista stvar je i s RTL-om, ista stvar je s Novom TV, a zasigurno i s HRT-om. Da su mene pitali, ne bi išli s ovakvim zahtjevima prema drugim nakladnicima. Mislim da plasirati tezu 2019. da ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj čak pomalo smiješna, ne samo da je netočna, nego je smiješna. Mislim da, kad realno pogledate vi svi zajedno, možete o tome posvjedočiti bolje nego ja”, kazao je.

Naglasio je kako će program HDZ-a za nadolazeće izbore za Europski parlament biti usklađen s ukupnim programom EPP-a. “Pripreme idu dobro i nada se da ćemo ostvariti dobre rezultate”, kaže premijer. Biračima u Lici, pak, šalje tri ključne poruke – ravnomjeran regionalni razvoj cijele županije, kvalitetniju sinergiju aktivnosti na razini cijele županije te bolju apsorpciju sredstava i fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI