Plenković: ‘Sigurno bi svi u HDZ-u podržali novu kandidaturu Grabar Kitarović’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer je potvrdio i kako i dalje surađuje s Davorom Ivom Stierom, te da nisu razgovarali o ostavci

Premijer Andrej Plenković u razgovoru za RTL odnose s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović ocijenio je odličnima.

Odnosi su odlični. Razgovarali smo i razgovaramo o blokiranih, o demografskoj obnovi. Vlada je na tome napravila dosta”, poručio je Plenković, dodavši kako je siguran da će svi HDZ-ovci podržati Grabar Kitarović ako se ponovo kandidira za predsjednicu.

Kada odluči kazati da želi biti ponovno kandidat za predsjednicu, siguran sam da bi je svi HDZ-ovci podržali. Mi se poznajemo skoro 30 godina. Surađujemo jako dobro,” rekao je Plenković.

Premijer je potvrdio i kako i dalje surađuje s Davorom Ivom Stierom, te da nisu razgovarali o ostavci.

On radi svoj posao. Činjenica da ode iz Vlade je potez protiv kojeg sam bio. Šteta jer bi bio korisniji za stranku i državu da je ostao raditi na mjestu ministra i potpredsjednika Vlade”, izjavio je Plenković, dodajući kako Stier na mjestu političkog tajnika HDZ-a ostaje do daljnjeg.



Ne treba govoriti o blokadama. Znamo katalog tema na dnevnom radu i mi ih želimo riješavati, nadamo se da će biti sluha s druge strane. Srbija neka pitanja mora riješiti sama sa sobom”, komentirao je Plenković prepucavanje s Ivicom Dačićem, rekavši kako Dačić “ne prati igru, a ne zna ni povijest”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI