Plenković se žestoko obračunao s Bunjcem: ‘Od takvih laži može vas spasiti samo saborski imunitet’

Sa 7 glasova ‘za’ i 2 glasa ‘protiv’ saborski Odbor za Ustav podržao je imenovanje Tomislava Tolušića za potpredsjednika Vlade. Nakon sjednice Odbora za Ustav počela je sjednica Odbora za gospodarstvo na kojemu se saslušava premijerov kandidat za ministra gospodarstva Darko Horvat. Tijekom Tolušićeva saslušanja žestoko su se sučelili Branimir Bunjac iz Živog zida i premijer Andrej Plenković.

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac kazao je kako je začuđen što je Tomislav Tolušić prihvatio funkcije potpredsjednika Vlade i zamjenika nekome tko je “bio na čelu udruženog zločinačkog pothvata”, misleći pritom na situaciju s Agrokorom. Premijeru je postavio pitanje: “Mogu li ministri biti samo oni koji su glasovali za Istanbulsku konvenciju?” To je teza koja se povlači po medijima.

Žestoko mu je odgovorio premijer Andrej Plenković. “Ovo što vi pričate i ljudi iz vaše stranke, od takvih laži može vas spasiti samo saborski imunitet i to što ste tu gdje jeste. Neću vas tužiti, ali ćemo vas politički pobjeđivati”, rekao je Plenković. Osvrnuo se na saborsku raspravu o Istanbulskoj konvenciji te kazao kako se u tom slučaju Živi zid sakrio. “Zucnuli niste. Je li to odgovornost? Niste dorasli odgovornosti ni za ovo što imate, a kamoli za državu”, kazao je.

U obranu Bunjcu priskočio je Tomislav Panenić koji je premijeru zamjerio što neprimjereno izjave saborskih zastupnika naziva budalaštinama. “Je, primjereno je. A kakvi ste vi, pokazali ste na televiziji”, odgovorio mu je Plenković.

Zatim je Bunjac premijeru kazao kako “ide ispod razine” svoje funkcije. “Vrijeđate druge, zastupnike zovete ‘panjevima’. Izgubili ste kontrolu nad sobom, a takva osoba ne može voditi državu”, kazao je Bunjac.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI