Plenković: ‘Razgovarat ću s Brkićem kad se vratim u Hrvatsku’

screenshot

"Sve moguće afere moramo rasvijetliti do kraja“

Premijer Andrej Plenković koji se nalazi u Ženevi gdje se, u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma,održava skup “Strateški dijalog o zapadnom Balkanu”, komentirao je i posljednje događaje iz Hrvatske, piše N1.

Dotaknuo se članka iz tjednika Nacional, u kojemu stoji da je njegov zamjenik u HDZ-u, Milijan Brkić, 2011. godine kriminalcima i prostitutkama navodno odvao informacije o policijskim istragama.

“Ja sam samo kratko vidio taj članak, nisam stigao detaljno se o tome informirati, provjerit ću to kad dođem u Zagreb. Za mene je to bila prva vijest, teško mi je u takvom trenutku komentirati”, rekao je Plenković.

“Važno mi je da se mi kao stranka i Vlada bavimo najbitnijim temama za Hrvatsku, gospodarstvo, brojnih naslijeđenih pitanja, to je ono što je meni prioritet”, rekao je predsjednik Vlade.

“Sve moguće afere moramo rasvijetliti do kraja. Na taj način će biti najbolja politika najbolje Vlade i najbolje stranke”, dodao je.



Upitan hoće li razgovarati s Brkićem, Plenković je istaknuo da Predsjedništvo HDZ-a poslijepodne održava sastanak, na kojem očekuje da će se pojaviti i Brkić.

“Razgovarat ćemo večeras. Nije da meni da spekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari, mediji rade svoj posao, očito objavljuju određene informacije. Ja sve što čujem, provjeravam, analiziram i donosim sudove. Nema tu nikakvih prečica”, rekao je Plenković.

“Nije nikako dobro da cure informacije sigurnosnoga sustava, institucije moraju napraviti sve da se to otkrije, jer to je nedopustivo”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI