Plenković potvrdio: Ladislav Ilčić bit će savjetnik ministrice kulture

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Ministrica kulture je poručila da nema pritisaka za imenovanje Ilčića zbog očuvanja saborske većine

Ladislav Ilčić će biti savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, potvrdio je premijer Andrej Plenković novinarima nakon sjednice Kluba HDZ-a u Saboru.

Šef HDZ-a i Vlade kazao je kako je riječ o predsjedniku stranke (Hrast), koji se uz politički angažman cijeli svoj život bavi pitanjima iz domene kulture.

“I sigurno može dati odgovarajući doprinos”, rekao je Plenković i tako potvrdio medijska nagađanja o tome da će Ilčić postati savjetnik u Ministarstvu kulture.

Gostujući u Dnevniku Nove TV i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek osvrnula se na ta medijska nagađanja: “O tome ću izvijestiti javnost kada i ako imenujem savjetnike”. Poručila je i da nema pritisaka za imenovanje Ilčića zbog očuvanja saborske većine.

“Nema pritisaka, Hrast je koalicijska stranka s jednim zastupnikom u Saboru. Ilčića dugo i dobro poznajem. On je stručnjak u području kulture i umjetnosti. On je violinist i cijelu svoju karijeru djeluje u području kulture. Ako budemo u nekoj formi surađivali, on će imati što doprinijeti resoru kulture”, kazala je Obuljen-Koržinek.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI