PLENKOVIĆ O PREDSJEDNICI: ‘Neke prijedloge ćemo usvojiti.’

screenshot

Premijer Andrej Plenković komentirao je na Danu poduzetnika mjere demografske politike koje je predložila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Prijedlozi predsjednice su jutros došli u Vladu. Pogledat ćemo ih, a pod uvjetom da budu financijski realni, rado ćemo neke od tih prijedloga i usvojiti”, izjavljuje Plenković.

“Siguran sam da ima mjera koje se mogu prihvatiti i nekih koje smo već raspravljali na Vijeću za demografsku revitalizaciju. Usvojit ćemo ono što ćemo moći”, kazao je Plenković za N1 Televiziju.

Plenković je zaključio da je demografija problem ne samo Hrvatske nego i država koje su slične Hrvatskoj te podsjetio da se za Hrvate otvorilo tržište rada EU prije pet godina, što su neki iskoristili i preselili u EU. “To su normalni trendovi jednog dijela populacije koja se kreće u EU. To se događalo i u Češkoj i Poljskoj”.

Osvrnuo se i na nedavne kritike koje predsjednica sve oštrije upućuje Vladi. “Spriječili smo totalnu gospodarsku katastrofu prošle godine donošenjem Zakona o o izvanrednoj upravi”, kazao je Plenković te dodao kako smatra da je Vlada zauzela “pravi smjer”.



“Tko hoće iznositi svoje mišljenje, može”, kazao je Plenković te ponovio kako je uvjeren da Vlada radi dobro, ali i dodao da je još proje dvije godine kazao kako je u Hrvatskoj potrebna politička stabilnost. “Uvjeren sam da ono što radimo gura društvo naprijed. Neki efekti se već vide, a neki će doći”, rekao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI