PLENKOVIĆ: ‘Ne vidim teorije zavjere u sastanku Pupovca s HNS-om’

YouTube

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da ne vidi nikakve teorije zavjere u sastanku predsjednika Samostalne Demokratske Srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, a za Pupovčev nedolazak na sastanak koalicijskih partnera u Banske dvore, Plenković je rekao kako nije prvi put da netko nije došao na sastanak.

Plenković je u utorak uoči svečanog obilježavanja 29. obljetnice osnutka područnih odbora HDZ-a Gornji grad-Medveščak, Donji grad i Podsljeme kazao da se danas nije čuo s Pupovcem te da očekuje sastanak s njim u skorije vrijeme, kada ga Pupovac inicira.

Zamoljen da komentira to što Milorad Pupovac nije došao na današnji sastanak parlamentarne većine u Banskim dvorima, premijer je rekao da nije prvi put da netko od kolega ne može doći na sastanak na koji su pozvani. Kazao je i da ne vidi teorije zavjere u sastanku koji je Pupovac danas održao s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom.

Nemam ništa protiv, razgovaraju naši kolege, ne može to biti loše”, komentirao je.

Na pitanje očekuje li da Pupovac ostane dio koalicije, Plenković je odgovorio da će Vlada ostvariti sve što je strateški bitno i što se odnosi na zaštitu i unaprjeđenje prava svih manjina koje žive u Hrvatskoj, a posebno srpske nacionalne manjine, bez obzira bili u koaliciji s SDSS-om ili ne, ali i dodao da je to bolje uraditi u suradnji sa političkom strankom koja predstavlja srpsku nacionalnu manjinu.



Plenković: “Bio bih zadovoljan scenarijem u kojem Uljanik funkcionira na tržišnim osnovama”

Odgovarajući na novinarsko pitanje kada će o rješenju za Uljanik razgovarati s koalicijskim partnerima, Plenković je kazao da nema fiksnog termina kada će se o Uljaniku raspravljati na sjednici Vlade.

Sve odluke koje će Vlada donositi bit će utemeljene na svim troškovima svih mogućih scenarija koji su pred nama”, dodao je.

Na pitanje s kojim bi rješenjem za Uljanik bio zadovoljan, Plenković je odgovorio da bi bio zadovoljan scenarijem koji će omogućiti brodogradilištu da funkcionira na tržišnim osnovama, kao i da treba biti vrlo obazriv prema troškovima državnog proračuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI