Plenković: ‘Ne vidim nikakvo nezadovoljstvo u stranci, prošli tjedan bio je sjajan!’

Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon što je HDZ održao sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

Tvrdi kako u stranci nije bilo nikakvih problema s obzirom na prošlogodišnje burne događaje.

“Potresa nije bilo koliko je meni poznato. Nije bilo nikakvih posebnih potresa, više su oni prisutni u komentarima, nego što ih ima u samoj stranci. Jasno smo donijeli odluke. Župan Tomašević nije prihvatio sugestiju Nacionalnog vijeća i Predsjedništva, stranka je proteklog tjedna donijela odluku o njegovom bezuvjetnom isključenju. Sve drugo funkcionira apsolutno normalno”, rekao je Plenković.

Prokomentirao je i stanje u Ličko-senjskoj županiji. Naglasio je kako ne vidi nikakvo nezadovoljstvo. Očekuje kako će nakon izbora HDZ u toj županiji biti još snažniji nego prije.

“Prošli tjedan je bio sjajan, dobili smo informaciju o suficitu državnog proračuna, dobili smo izvrsnu vijest Fitcha, koji nam je za jedan stupanj podignuo kreditni rejting. Na sve smo reagirali na način na koji treba reagirati. Žao mi je za nespretnu izjavu ministrice, za koju je i ona sama rekla da je nespretna”, rekao je Plenković.



Komentirao je i predsjedničin put u BiH. Izjavio je kako je dobro da predsjednica pošalje jasne poruke prijateljstva.

Spomenuo je i pitanje granice sa Srbijom u Podunavlju. Naglasio je kako je pozicija Hrvatske jasna, prenosi N1.

“Naša pozicija što se tiče granica je vrlo jasna, 25. lipnja 1991. godine plus katastarske granice. Hrvatska je spremna da diplomatska povjerenstva nastave razgovore. To su razgovori koji su se vodili različitim intenzitetom proteklih dvadeset godina, mislim da je s naše strane sve pripravno da nastavimo taj dijalog. Kad će doći do posjeta to ćemo dogovoriti kad bude vrijeme”, zaključio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI