Plenković: ‘Navalili ste na potpredsjednicu Vlade, a dobila je nagradu’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

„Meni je bitna hrvatska financijska i gospodarska situacija"

U četvrtak ujutro u Saboru je održana sjednica Kluba zastupnika HDZ-a kojoj je prisustvovao i Andrej Plenković, javlja N1.

Gospodarska kriza prijetila je cijeloj hrvatskoj ekonomiji. Meni je kao predsjedniku Vlade bitan globalni interes Hrvatske u toj situaciji. Taj cilj nastojimo ostvariti. Cilj je ostvaren.“, kazao je novinarima nakon sjednice.

Meni je bitna hrvatska financijska i gospodarska situacija”, kazao je Plenković na pitanje o privatnim mailovima Martine Dalić, a nije odgovorio na ponovljeno pitanje znači li cijela situacija da “cilj opravdava sredstvo”.

Ne, ne, to vi govorite… Bitno je ostvariti cilj. Nije došlo do krize mega razmjera, to je bio cilj oko kojega smo se angažirali“, kazao je premijer.

Ne vidim ništa novoga osim ponavljanja priče koju slušamo već nekoliko mjeseci“, rekao je Plenković na ponovljeno pitanje vidi li išta sporno u mailovima Martine Dalić.



Navalili ste na potpredsjednicu Vlade, a dobila je nagradu da je to bio najbolji potez u 2017.“, kazao je premijer.

U supstanci ne vidim loše namjere, niti nešto nezakonito“, rekao je Plenković o mailovima koje je Dalić razmjenjivala s piscima lex Agrokora.

Žao mi je da tih odredbi nije bilo“, rekao je na pitanje o tome zašto nisu ugrađeni zaštitni elementi iz talijanskog zakona o Parmalatu u kojima stoji da oni koji su pisali zakon ne mogu raditi na njegovoj provedbi. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI