Plenković može računati na Pupovca!

Patrik Macek/PIXSELL

Iako može računati na potporu manjina, Plenković više ne može računati ni na potporu nezavisne Brune Esih, a upitan je i Glasnović

Predsjednik Kluba manjina Furio Radin u srijedu, prije nego je objavljena kolaicija HDZ-a i HNS-a, kazao je kako su prijevremeni izbori jedino rješenje te dodao kako misli da je to stav manjinaca, no kako piše Večernji list, kazao im je kako će ipak podržati novu koaliciju.

Ona bi, smatra Radin, mogla donijeti željenu stabilnost.

“Mi smo na klubu razgovarali načelno, nikakav stav nismo donijeli, a sada ćemo ponovo razgovarati u novonastalim okolnostima. Mislim da bi vlada koju bi podupro i HNS bila vlada centra koja bi mogla jamčiti stabilnost”,  kazao je Radin.

Isto misli i SDSS-ov Milorad Pupovac.

“Odluka HNS-a mogla bi imati velik učinak na promjenu političke klime u zemlji, da se stvori politička stabilnost i da se Vlada okrene prema rješavanju onoga što je za ovu zemlju ključno”, kazao je Pupovac.



Iako može računati na potporu manjina, Plenković više ne može računati ni na potporu nezavisne Brune Esih. Ona je kazala kako nakon dogovora s HNS-om, nikada ne bi mogla biti dio te većine.

Željko Glasnović je kazao kako zbog one situacije kada je potpisao “ugovor” s HDZ-om “ne može sada ništa govoriti na temelju rekla-kazala” te dodao da ga još nitko nije zvao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI