Plenković ističe: ‘Nisam nikako povezan s tim, ali netko treba odgovarati za gubljenje spisa’

screenshot

Andrej Plenković nakon sudjelovanja na konferenciji o EU fondovima u Šibeniku odgovarao je na pitanja novinara o nestanku spisa iz DORH-a.

Na pitanje je li normalno da se jedan pravosudni spis izgubi i treba li za to netko odgovarati, Plenković je kratko odgovorio: “Nije i treba”.

Na pitanje radi li se u tom slučaju o zataškavanju, kao što optužuje oporba, Plenković je rekao da ne zna radi li se o zataškavanju.

Ja to ne znam. Očekujem od državnog odvjetnika da, nastavno na ono što je rekao jučer, pojasni dodatno tu situaciju”, rekao je Plenković.

Ovo su teme koje su se otvorile bez ikakvog upliva mene, bilo koga tko je povezan sa mnom ili vodstva HDZ-a i Vlade. Sve to treba raščistiti i treba utvrditi činjenice. Ovo nisu stvari koje su donose na temelju dojma ili nekakvih kontekstualnih elemenata. Nego treba vrlo jasno vidjeti činjenice i kada se to utvrdi, onda možemo donositi zaključke”, kazao je Plenković.



Na pitanje je li znao za navodni sastanak Ivice Todorića i ministra financija Zdravka Marića nakon donošenja lex Agrokora, kao što je to na blogu objavio Todorića, premijer je rekao da nije znao za sastanak. “To smo već jučer jasno rekli”, kazao je Plenković. “Nisam znao ništa o tom sastanku do jučer ujutro kada sam pročitao tu vijest. On je rekao da će on sam to objasniti”, kazao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI