Picula stao u obranu Marijane Petir: ‘Nije zaslužila takvu hajku zbog radikalnih islamista’

Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski eurozastupnik Tonino Picula ocijenio je da ignoriranje prisustva vehabija i drugih radikalnih islamističkih skupina u Bosni i Hercegovini može voditi samo njihovom snaženju te predstavljati prijetnju ponajprije Bošnjacima, u razgovoru za sarajevski Dnevni Avaz od ponedjeljka.

On je komentirao istup europarlamentarke Marijane Petir o prijetnjama radikalnim islamističkih skupina i utjecaju Saudijske Arabije, nakon čega je primila veliki broj prijetnji i pritisaka.

Picula je naveo kako zastupnica Petir nije zaslužila medijsku hajku, nego racionalne protuargumente. Ocijenio je kako je jedino gore od predimenzioniranja toga problema, njegovo potpuno ignoriranje, što najviše šteti samim Bošnjacima.

Dodao je kako su zabrinutosti koje stižu iz Hrvatske legitimne zbog 1000 kilometara duge granice te što “pitanje prisustva vehabija i sličnih radikalnih skupina u BiH već predugo stoji otvoreno”.

“Poznati su slučajevi imama koji su bili napadnuti od vehabija jer su odbijali propovijedati radikalni islam”, ističe Picula.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI