Peđa Grbin smatra kako će Milanović biti predsjednik Hrvatske

Screenshot

U razgovoru za Novi list SDP-ov Peđa Grbin  govorio je o mogućoj kandidaturi Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima.

Grbin vjeruje kako bi Milanović bio i posljednji hrvatski predsjednik koji nije izabran u Saboru, jer se i sam zalagao za biranje predsjednika u parlamentu. Na pitanje koliko je taj scenarij realan Grbin je za Novi list rekao:

“Vrlo realan što se tiče njegove pobjede, u slučaju da se kandidira. Iz anketa je jasno da su građani jako nezadovoljni predsjednicom Republike… Zoran Milanović nikad nije bio čovjek pompe i protokola. Ako se odluči kandidirati, a nadam se da hoće, vjerujem da će to učiniti svjestan da se u radu predsjednika moraju uvesti velike promjene, one se ne smiju svesti samo na obećanje preseljenja Ureda predsjednika s Pantovčaka.”

Očekivanja građana od predsjednika Republike ipak su bitno smanjena?

“I meni se to čini. Tome je pridonijela i Kolinda Grabar-Kitarović, svojom kampanjom, a još i više ponašanjem za vrijeme obnašanja dužnosti. Pokazala je koliki je anakronizam ta funkcija predsjednika. Kao kandidatkinja je obećala svašta, a kao predsjednica nije od toga realizirala ništa, pa čak niti ono što je bilo u njezinoj nadležnosti.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI