Pametno protiv koncesija na plaže: ‘Nećemo dopustiti da plaže budu predmet političke trgovine’

Slavko Midzor/PIXSELL

'Očito pojedini političari koriste svoje pozicije vlasti do zadnjega trenutka, kako bi sebi i svojima dodijelili javna dobra, poput plaž', poručuju iz stranke Pametno

Stranka Pametno najavila je  da će pozvati građane na prosvjede nastave li se dodjele višegodišnjih koncesija na plaže rodbini i prijateljima.

“Nakon sramotne odluke o dodjeli plaže Zlatni rat u Bolu fantomskoj tvrtki, čije veze dovode do samih političkih aktera u priči, Pametno podsjeća da su jednako dodijeljene i koncesije na plažama Kašjuni i Bene u Splitu.

Očito pojedini političari koriste svoje pozicije vlasti do zadnjega trenutka, kako bi sebi i svojima dodijelili javna dobra, poput plaža, koje bi trebale pripadati isključivo građanima. Naravno, i ovaj put dodjelu ne prate ni kriteriji ni planovi niti društvena korist

Nećemo dopustiti pretvaranje plaža u predmet političke trgovine i daljnju dodjelu koncesija rodbini, stranačkim prijateljima ili donatorima. Plaže pripadaju građanima i tako će i ostati.

Zlatni rat u Bolu jedna je od najpoznatijih hrvatskih plaža i žalosno je s kojom arogancijom su tu plažu HDZ i HGS u Splitsko – dalmatinskoj županiji “prodali” tvrtki koja ne bilježi nikakve poslovne rezultate ni zaposlene. To je zadnji udarac “po babi i po stričevima” i kap koja je prelila čašu, poručuje Puljak u priopćenju.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI