Sablaznio ju čin liječnika: ‘Prešao je rukom preko mojih grudi…’

Provjereno Nova TV

Dvoje pacijenata je za ”Provjereno” opisalo ortopeda iz KB-a Dubrava veoma negativno. Kazali su kako ima neprimjerene ispade, prostači, vrijeđa ih i ponižava, vulgaran je i neprofesionalan – te im je tako u noćnu moru pretvorio rutinske preglede. Prije dvadesetak dana Lana Žugec s dijagnosticiranom skoliozom i bolovima u leđima koji su postajali su sve jači došla je u zagrebačku Dubravu. U samo dvadesetak minuta na pregledu koji je trebao biti rutinski, kaže kako je doživjela najgori oblik poniženja.

“Njegov prvi komentar bio je: ‘A kaj ste vi došli, ja vidim da vama nije ništa. Što trebate, penziju ili bolovanje?’” ispričala je Lana za Provjereno.

“Čitavo vrijeme je spominjao da imam ogromne grudi. Govorio je i da imam grbu od rođenja, zar ja to ne znam? Pitao me jesam li udata i imam li djecu, na što sam rekla da, pa me pitao da li su mi i djeca grbava. I onda je pitao je li kad me moj muž prvi put j****, to bilo sprijeda ili zg***, jer ako je bilo zg*** onda je morao vidjet da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti pa me oženio takvu grbavu“, dodala je.

Kao da nije bilo kraja ponižavanju, nakon što ju se doktor poslao na rendgen, kada se ponovno vratila u ambulantu uslijedio je pravi šok.

“Pozvao me da dođem bliže k njemu, da se nagnem nad kompjutor i da zajedno pogledamo slike. U jednom je trenutku prešao preko mojih grudi rukom i rekao sljedeće: ‘Joj, sad bi se, da nema sestre, ovo moglo smatrati da sam vas pipkao.’ Ja i dalje ne reagiram, ukočena… iz respekta prema doktorskoj profesiji ne reagiram, želeći da to što prije završi”, prepričava Lana, dodajući kako je medicinska sestra cijelo vrijeme bila prisutna.



Kaže i kako je uplakana na izlazu prišla sestri i upitala je ponaša li se doktor tako prema svim pacijentima, na što joj je sestra odgovorila potvrdno. Nakon što je prijavila liječnikovo ponašanje, ravnatelj bolnice oformio povjerenstvo koje će utvrditi eventualnu liječnikovu odgovornost i sankcije.

Psiholog iz Zadra, Ivica Milanja za „Provjereno“ je ispričao svoju priču ispričao jer je i on s istim liječnikom imao neugodno iskustvo. “Žalosno je to što ta priča traje od 2011. i nije se dogodila samo meni, a taj doktor i dalje radi i nije kažnjen onako kako je zaslužio”, rekao je.

Kaže kako se žalio Upravi bolnice, no odgovor koji je dobio bio je hladan tuš.

Cijelu priču pogledajte u Provjerenom koje je na rasporedu večeras u 22:30 na Novoj TV.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI