Ovo je motiv krvavog čina u Đakovu?

sxreenshot nova tv

Sanja Rogoz Šola, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb, poznavala je i žrtvu i ubojicu iz Đakova. ”Gospođa koja je poginula je odgovorno i savjesno obavljala svoj posao. Brinula je o osobi koja je danas njezin ubojica i ne vidim zašto je to sve tako moralo biti”, rekla je Rogoz Šola.

O ubojstvu u Đakovu u Centru za socijalnu skrb, u Vijestima Nove TV u 17 sati reporter Andrija Jarak razgovarao je sa Sanjom Rogoz Šolom, predsjednicom Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb.

Poznavali ste i ubojicu i žrtvu. Kako se ovaj zločin dogodio?

Nažalost, dogodilo se najgore u Đakovu. Svi smo potreseni i iznenađeni. Poznavala sam ga jer sam i sama radila devet godina na programu socijalne skrbi grada Đakova i ubojica nikada nije pokazivao agresiju niti se moglo naslutiti da će se ovakva strašna tragedija dogoditi.

Zbog čega je počinio ovaj zločin? Očito nije bio zadovoljan nečim?



Očito se radi o osobi s teškim psihičkim problemima. Nažalost, ubijena je gospođa, socijalna radnica koja je po službenoj dužnosti bila njegova skrbnica i dogodilo se ono najgore, vjerojatno zato štonije mogao shvatiti koja su njegova prava i što može ostvariti, a što ne.

Nažalost, posao socijalnog radnika je postao visokorizičan i ne čudi što se mladi ne odlučuju na studij socijalnog rada jer znamo da na tržištu rada nedostaje socijalnih radnika, i ovdje ih nema puno, a potrebe su uistinu velike.

S obzirom da ste poznavali i ubojicu u žrtve. Je li itko mogao pretpostaviti da se ovo moglo dogoditi, je li se to ikako moglo spriječiti?

Gospođa koja je poginula je odgovorno i savjesno obavljala svoj posao. Brinula je o osobi koja je danas njezin ubojica i ne vidim zašto je to sve tako moralo biti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI