OTKRIVENO! Evo zašto policija nije gledala u zamrzivač

screenshot

Jedno od pitanja vezano uz monstruozni zločin u međimurskom selu Palovec je i ono zašto policija, koja je u kući koja je skrivala leš Jasmine Dominić bila nakon njezinog nestanka 2000., nije pregledala škrinju u kojoj se nalazilo tijelo.

Iz međimurske policije poručuju kako policija tada nije obavljala pretres već “pregled” kuće. Razlika je u tome što je za pretres potreban sudski nalog kojeg policija nije imala.

“Mi smo boravili u kući kako bismo obavili razgovore s članovima obitelji. Oni su nas sami pustili unutra. To nije bio pretres, već pregled”, poručili su iz PU međimurske.

Kriminalist Željko Cvrtila također ističe kako postoji razlika između pretresa i pregleda.

“Da je bilo riječ o klasičnom pretresu, onda bismo mogli govoriti o propustu. U tom bi slučaju policija definitivno trebala provjeriti škrinju, one su uvijek provjeravaju. U tim se slučajevima pregledava svaki kutak kuće pa i provjerava je li oko kuće nešto svježe kopano, betonirano, zidano”, rekao je Cvrtila za Dnevnik.hr.



Ističe kako su, iako oni u Hrvatskoj nisu česti, kriminalisti itekako upoznati sa slučajevima kad su se tijela ili dijelovi tijela čuvali u zamrzivačima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI