Otkrivene manipulacije: Todoriću se bliži optužnica

youtube

Nalaz knjigovodstveno-financijskog vještačenja u slučaju Agrokor teško tereti izvršnu vertikalu propalog koncerna i sve direktno upletene u računovodstvene postupke jer su se ti postupci vodili s ciljem da se dovede u zabludu sve koji su bili u poslovnom odnosu s Agrokorom, neslužbeno doznaje N1.

Prema izvorima N1 koji su na uvid dobili financijsko vještanje u slučaju Agrokor i prema njihovoj interpretaciji sadržaja, na 250 stranica teksta koje su stigle na stol Državnog odvjetništva i obrana osoba koje su pod istragom, može se zaključiti da su se operacije u računovodstvu vodile s ciljem manipulacije i nisu ni na koji način slučajnost ili predmet različitih interpretacija.

Vještačenje na ovaj način teško tereti izvršnu vertikalu propalog koncerna i sve direktno upletene u računovodstvene postupke, ali istovremeno ne amnestira drugekoji su na posredan način imali ili mogli imati uvid u te operacije.

Postupak utvrđivanja odgovornosti sada je na sudu, ukoliko se Državno odvjetništvo odluči na podizanje optužnice po završetku istrage.

Ipak, može se zaključiti da je Državno odvjetništvo sada dobilo ključni argument koji je potreban da se po okončanju istrage podigne optužnica.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI