Orepić nazvao Plenkovića ‘samozvanim mandatarom’, nije trebao dugo čekati na odgovor!

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ubrzo je stigao i odgovor Andreja Plenkovića

Nedavno smijenjen ministar  unutarnjih poslova Vlaho Orepić nazvao je premijera Andreja Plenkovića “samozvanim mandatarom”, kada je u Rijeci prisustvovao predstavljanju programa i liste Mosta nezavisnih lista za Županijsku skupštinu.

Orepić smatra da je Vlada nelegalna, da se parlamentarna većina temeljem koje je sadašnji premijer dobio vlast razišla, a nova nije potvrđena. Ocijenio je da je to jedna razina uzurpacije vlasti; “da je druga razina smjenjivanje ministara bez Sabora; a treća je razina ta da je premijer sam sebe definirao kao mandatara i uzeo neogranično vrijeme u kojem će formirati većinu. A definiranje mandatara je posao predsjednice RH”, rekao je.

Ubrzo je stigao i odgovor Andreja Plenkovića.

“Kao što znate – 91 potpis prije dobivanja mandata od predsjednice Republike, pogledajte i rezultate sva tri glasovanja koja smo imali u Hrvatskom saboru. Onaj tko gubi ima pravo na svoj komentar, a ono što je važno jest da HDZ i Vlada idu dalje. Vlada normalno funkcionira, a sve drugo vidjet ćete vrlo brzo nakon lokalnih izbora”, poručio je Plenković.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI