OPARA UZVRAĆA UDARAC: Najavio tužbu Kerumu, slijedi novo prebrojavanje nevažećih listića u Splitu!

screenshot

"Prostačkim napadima na moju obitelj i građane Splita, u još jednoj u nizu loših izjava, Split je doveo na glas lošeg grada", odgovara Opara na optužbe Željka Keruma o krađi izbornih glasova

Novi splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) najavio je tužbu protiv Željka Keruma (HGS) zbog uvreda i laži iznesenih tijekom izborne kampanje, a Kerum da će podnijeti kaznene prijave protiv nepoznatih osoba zbog krađe, pa čak i tražiti grafološko vještačenje svih 5451 nevažećeg listića.

Novi splitski gradonačelnik javio se iz splitskog studija u Dnevnik HRT-a te komentirao optužbe Keruma za krađu glasova zbog 11 posto nevaljanih listića te aktualne izazove.

Neki kandidati koji su ispali u 1. krugu pozvali su svoje birače da u 2. krugu ponište svoje listiće, da pokažu da se ne slažu s politikama koje se nude. Ja ću se potruditi pridobiti povjerenje i tih ljudi. Kerum je u zadnjih nekoliko tjedana “zabavljao” građane i doveo Split na prve stranice i izgovorio gnusne optužbe, rekao je.

“Prostačkim napadima na moju obitelj i građane Splita, u još jednoj u nizu loših izjava, Split je doveo na glas lošeg grada”, odgovara Opara na optužbe Željka Keruma o krađi izbornih glasova.

Tužbu nije objavio u vrijeme kampanje kako ne bi konktaminirao kampanju, rekao je. Siguran je da nikakve prepreke neće stati na putu da se donese proračun. Pozvat će sve kolege, gradske vijećnike da donesu taj kvalitetni dokument. Kerum se sam isključio iz suradnje, dodao je, ali na 34 vijećnika računa, među njima i 7 vijećnika HGS-a. Gradu treba iskorak. Draža mi je konstruktivna oporba, a ne klimava većina. I Most i Pametno najavili su da će biti konstruktivna oporba, naglasio je Krstulović Opara.



Izborno povjerenstvo Splitsko-dalmatinske županije je prihvatilo zahtjev Željka Keruma (HGS) da se ponovno prebroje svi nevažeći glasački listići s nedjeljnih izbora za splitskog gradonačelnika, na kojima je Kerum izgubio od HDZ-ova kandidata Andra Krstulovića Opare.

Novo je prebrojavanje zakazano za utorak u 8 sati u Gradskom izbornom povjerenstvu, kojemu će, kako se doznaje, nazočiti i sam Kerum kao predlagatelj.

Inače, Kerum se požalio da je pokraden u drugom izbornom krugu za splitskog gradonačelnika, te je najavio podnošenje kaznenih prijava zbog krađe protiv nepoznatih osoba, kao i da će tražiti grafološko vještačenje svakog od 5451 nevažećeg listića (9,46 posto od ukupnog broja glasačkih listića), javlja HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI