Ono što je rekao Milanović iznenadit će sve

screenshot

O politici i političkim temama nije želio previše pričati jer je kako kaže ljeto i treba razgovarati o laganijim temama.

Bivši premijer i predsjednički kandidat Zoran Milanović sinoć se pojavio u Motovunu prije početka tamošnjeg tradiocionalnoga filmskog festivala.

”Lijepo mi je tu, a opet rijetko dolazim. Zadnji put sam bio 2007. Nije me trebalo dugo nagovarati. Naravno da je to neizbježno i da je dio kampanje”, kazao je Milanović za RTL.

O politici i političkim temama nije želio previše pričati jer je kako kaže ljeto i treba razgovarati o laganijim temama.

”Ne želim ljude istraumatizirati kampanjom, ljeto je. Ja sam notorno poznat po nekim stvarima i ozloglašen u nekim stvarima, mijenjati se hoću – u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja. Imam 52 godine, imam ogromno iskustvo u državnim stvarima”, rekao je.

Ali se zato vrlo rado osvrnuo na filmske teme. Nedavno je u Puli održana premijera filma “General” o životu generala Ante Gotovine. Milanović ga još nije imao priliku pogledati pa stoga nije mogao dati svoj sud.



”To je kao da vam govorim o Motovunu na račun razglednice snimljene prije 30 godina s dva kilometra. Vidio sam samo trailer, to je nedovoljno da bih išta rekao. Gotovinu znam osobno i ne znam koliko je sudjelovao u snimanju tog filma. Pretpostavljam da je nezahvalno da se filmovi snimaju s tako male vremenske distance, makar vjerujem da je vrlo afirmativan spram Gotovine.” Milanović kaže da se ne smatra filmašem, ali da voli gledati filmove.

Tema ovogodišnjeg Motovun film festivala je populizam, a evo kako popu Milanović ”Uvijek je bio tu i on sam po sebi može biti simpatičan, ali kad je sljubljen s mržnjom i predrasudama, onda to nije populizam nego mržnja prema drukčijem, nepoznatom. Ima populista koji su komični, koji su ideološki neodređeni kao prazna tikva, bez boje i okusa kao sveta vodica, ali ima i onih koji su hejteri. Postoje u Europi pokreti i stranke koji su hejteri’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI