Oglasio se Rimac čije je radnike prijavila gospođa misleći da su migranti

screenshot

"Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni"

Gradonačelnik Samobora i predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom je Facebooku objavio nevjerojatnu priču o protumigrantskoj histeriji u Samoboru.

Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji “tumaraju” Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima. Prava istina je da je jedna gospođa vidjela “migrante” u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale “vijesti” i “dojave” jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike”, napisao je Beljak.

Žena u Lidlu vidjela tamnopute ljude i – pozvala policiju

Kako doznajemo, prije nekoliko dana jedna starija gospođa u Lidlu je vidjela nekolicinu tamnoputih osoba i “mudro” zaključila da se radi o ilegalnim migrantima koje je odmah prijavila policiji.

Policija je odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o strancima zaposlenima u Rimac Automobilima, tvrtki Mate Rimca koja je poznata širom Hrvatske, ali i svijeta.

Rimac je, podsjetimo, u više navrata javno govorio kako u njegovoj firmi rade stručnjaci sa svih strana svijeta.



Mate Rimac: Nadam se da naši sugrađani nisu toliko ograničeni, ali…

Na Facebook stranici Kreše Beljaka oglasio se i sam Mate Rimac.

Prvo se pitao: “Stvarno? To su naše Indijce/Pakistane/Šri Lančane gnjavili?” Kad je dobio potvrdu da se zaista radilo o ljudima zaposlenima u Rimac Automobilima, Rimac je napisao: “Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom da znam kako se neki odnose prema “Bosancima” iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo.”

O ovom slučaju uskoro bi se trebala oglasiti i samoborska policija.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI