Oglasio se Bandić oko kina Europa: “Brdo insinuacija, spinova i laži “

0
166
screenshot

U vezi s pokušajem manipulacije javnosti lažnim vijestima tzv. „spinovima“ od strane dosadašnjih najmoprimaca  kina „Europa“ da Grad Zagreb planira u taj gradski prostor koji je zaštićeno kulturno dobro, nakon rekonstrukcije smjestiti, kako kažu „narodnjački klub“, te otkazivanja  ranije ugovorenog otvorenja „ Festivala tolerancije – JFF “ gradonačelnik se javnosti obratio priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti:

1.            Kino Europa će nakon nužne rekonstrukcije ostati art kino.

2.            Aktualnim najmoprimcima istekao je desetogodišnji najam, te su, u skladu sa istekom Ugovora uredno i u skladu sa Zakonom izviješteni od strane vlasnika, Grada Zagreba  da 01.06.2019. trebaju napustiti prostor. Za daljnje radove i osiguravanje fondovskog financiranja, osim vlasništva, nužan je i posjed prostora.

3.            Pokušaj pritiska dosadašnjih najmoprimaca na vlasnika kina „Europa“  Grad Zagreb, iznošenjem utuživih laži da će „kino Europa odlukom Grada postati narodnjački klub“ odbacujemo u cijelosti .

Očekujemo odmah JAVNU ISPRIKU I DEMANTI od strane dosadašnjih najmoprimaca. U suprotnom ćemo protiv klevetnika podići tužbe i zatražiti odštetu zbog štete koja je nanesena Gradu namjernim širenjem lažnih vijesti.

4.            Ta lažna vijest o „narodnjačkom klubu“  trebala je poslužiti manipulaciji i mobiliziranju javnosti samo kako bi se izvršio pritisak da se na silu produži ugovor dosadašnjim najmoprimcima. Pozivamo javnost  da ne podliježe takvoj vulgarnoj i banalnoj manipulaciji temeljenoj na lažnim tvrdnjama. Ta jeftina i prozirna laž o „narodnjačkom klubu“ u kinu Europa nadilazi sve što je dosad viđeno u kategoriji „fake news“.

5.            Zbog štete koja je nanesena našim partnerima – „Festivalu tolerancije – JFF “ kojima je otkazano korištenje gradskog prostora kina „Europa“  od dosadašnjih najmoprimaca zatražiti ćemo nadoknadu  štete. Festival je zbog te ucjenjivačke odluke dosadašnjih najmoprimaca morao biti preseljen u prostore kina SC-a neposredno prije otvorenja, čime je nanesena ogromna  reputacijska šteta organizatorima i Gradu Zagrebu kao domaćinu festivala u međunarodnoj i našoj javnosti, te stvoreni nepotrebni dodatni troškovi. Taj  čin svima jasno pokazuje o čemu se radi u ovom slučaju. Izražavamo žaljenje  što su takvim skandaloznim  postupanjem dosadašnji najmoprimci  nanijeli štetu mnogobrojnim gostima i partnerima Festivala.

6.            Grad Zagreb će rekonstrukciju i nužne radove na sanaciji  zaštićenog  kulturnog dobra  izvršiti u najkraćem mogućem roku , nakon čega će kino „Europa“  nastaviti sa radom kao art kino na zadovoljstvo svih građana grada Zagreba i cijele kulturne javnosti.