Oglasili se i Slovenci: Evo što su rekli o Vrdoljakovim prijetnjama Perhariću

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio u petak na presici da nikada nije prijetio hrvatskom članu Uprave NE Krško Hrvoju Perhariću, stigla je i reakcija slovenske strane. Čelnici NE Krško stali su iza Perharića, optužujući Vrdoljaka za prijetnje.

“U vezi s napisima u medijima član uprave NEK-a Hrvoje Perharić potvrđuje da mu je Ivan Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva u Vladi SDP-a, godine 2015. u telefonskom pozivu prijetio na način, kako su prenijeli mediji iz pridobivene dokumentacije od Državnog odvjetništva RH. Postupanje nakon izvršene kaznene prijave bilo je u nadležnosti Državnog odvjetništva RH zbog djela protiv osobne slobode i prava čovjeka i građanina. Prijava je podnesena na istinitom iskazu Hrvoja Perharića u cilju sačuvanja osobnog integriteta. Ni u kom slučaju nije potaknuta od bilo koga od slovenske strane, već je provedena isključivo osobnom odlukom oštećenog Hrvoja Perharića”, piše u odgovoru NE Krško N1 televiziji.

“Vezano za izjave gospodina Ivana Vrdoljaka o nepoštivanju Međudržavnog ugovora na štetu Hrvatske navodimo da je kao ministar gospodarstva i predsjednik hrvatske delegacije potpisao zajednički zapisnik 10. sjednice Međudržavnog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa vezanih uz ulaganje, iskorištavanje i razgradnju Nuklearne elektrane Krško, u kojem se konstatira i zaključuje da provođenje Međunarodnog ugovora protječe odgovorno i uspješno te da su postignuti vrlo dobri pogonski, sigurnosni, ekonomski i investicijski rezultati. Nepoznato je na temelju čega gospodin Ivan Vrdoljak danas iznosi potpuno suprotne tvrdnje”, stoji dalje u priopćenju NE Krško.

Vrdoljak je jučer, podsjetimo, kazao da je protiv njega podignuta lažna kaznena prijava.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI