Odgovor na pitanje koji svi traže: Evo što Predsjednica misli o Konvenciji!

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pročitajte stav Predsjednice o Istanbulskoj konvenciji:

Svi su primijetili da se u jeku žestoke borbe oko Istanbulske konvencije predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jednostavno sakrila. O tome ne želi govoriti niti davati izjave te se uopće ne pojavljuje u medijima. Mnogima je to izrazito čudno i nema onoga tko se nije zapitao; a što Predsjednica misli? Imamo taj odgovor. I on će vam otkriti zašto mudro šuti. Što misli o Istanbulskoj konvenciji ali i o rodu objavila je 2014. godine na svom službenom Facebook profilu, kad je najavila pritisak tj. ubrzanje postupka ratifikacije Istanbulske konvencije sljedećim riječima:

Kada postanem predsjednica Republike Hrvatske žestoko ću se boriti za jednakost spolova. Pozivam i na ubrzanje procesa ratifikacije Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, odnosno – istanbulske konvencije.
Pitam se zašto Hrvatska još nije među tim državama koje su ratificirale konvenciju, zašto žrtve rodno uvjetovanog nasilja nisu zaštićene prema standardima ove konvencije i još jednom pozivam sve da se doista uhvatimo ukoštac s tim problemom. – napisala je Kolinda Grabar Kitarović 2014. 

A zašto sad šuti? Zato što Predsjednica već u kampanji za drugi mandat i svjesna je da ako sad javno kaže da je za ratifikaciju Istanbulske – gubi svoje birače koji su u velikoj većini protiv ratifikacije.

No, birači nisu tako naivni..ili?

Facebook Comments



Loading...
DIJELI