Odgođen stečaj 3. maja!

screenshot

U Rijeci je danas donesena odluku kojom je odgođen stečaj 3. maja. Sud je tako brodogradilištu dao još jednu šansu, javlja N1, a novo ročište zakazano je za 4. srpnja.

Prethodno ročište bilo je zakazano za 17. travnja, ali je tada odgođeno kako bi se omogućilo još vremena za traženje rješenja i dala šansa novoj upravi da pronađe novac za privremeno financiranje.

Riječki je škver posjetilo izaslanstvo kompanije China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) kako bi se razmotrile mogućnosti suradnje s riječkim brodogradilištem, ali službenih informacija o rezultatima tog posjeta za sada nema.Podsjećamo, prošlog je tjedna isplaćen dio zaostalih plaća za listopad, studeni i prosinac, nakon što je 3. maju, kao razlučnom vjerovniku, pripalo oko 6 milijuna kuna od prodaje imovine Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) 3. maj u stečaju. Brodogradilište 3. maj je još 2015. posudilo novac TIBO-u, tada u teškoćama, a dug s kamatama je bio malo veći od 6 milijuna kuna.

Kako se doznaje, radnici žele da se riješi pitanje završetka brodova, odnosno da Vlada da bilo kakav signal da se četiri ugovorena i započeta broda završe.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI