Novi šok iz Ministarstva turizma: nećete vjerovati što su sad napravili

screenshot

Iz Ministarstva turizma uvjeravaju da razloga za paniku nema

U jeku turističke sezone stiže hladan tuš iz Ministarstva turizma dolazi za sve iznajmljivače apartmana i hotelijere. Kako se predlaže, od sljedeće godine boravišne pristojbe poskupljuju za 25 posto.

Skuplje boravišne pristojbe zadat će glavobolju i brojnim hotelijerima, koji se ovakvom prijedlogu protive. Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, kaže: “Neovisno o tome što se boravišna pristojba iskazuje izdvojeno na računima, ona u konačnici smanjuje konkurentnost i to se mora reflektirati i na cijenama”.

Iz Ministarstva turizma uvjeravaju da razloga za paniku nema. Državni tajnik Tonči Glavina kaže: “Mi smo po našim iznosima boravišne pristojbe još uvijek – i nakon ovog povećanja koje predlažemo – jedna od najjeftinijih i najkonkurentnijih zemalja. Dakle, konkurentnost hrvatskog turizma se u tom dijelu neće poremetiti”.

Što će s novcem – u Ministarstvu su već odlučili. “Značajnije ćemo ulagati u infrastrukturu, odnosno u promociju, svjetsku promociju, koja nam je na današnjem tržištu više nego potrebna”, kaže Glavina.

Novi namet neće obuhvatiti kampove gdje bi boravišna pristojba trebala ostati ista, a neće se mijenjati ni pristojba za vlasnike kuća ili stanova za odmor, prenosi Dnevnik.hr.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI