NOVI PREOKRET: Turska policija pustila Kirgistanca osumnjičenog za napad u Istanbulu

Screenshot

On tvrdi da ne poznaje osobu koja se sumnjiči za napad čije je fotografije vidio u medijima, niti mu je jasno odakle fotografije njegove putovnice u turskim novinama i portalima.

Kirgistanac Lakhe Machrapov koji je bio priveden i ispitan po povratku iz Turske zbog moguće povezanosti s napadom u Istanbulu oslobođen je sumnji, objavili su u utorak kirgistanski mediji.

Machrapov se navodio kao mogući sumnjivac, međutim turska je policija po drugi put je pogrešila i optužila pogrešnog čovijeka za teroristički napad u Istanbulu.

Do sada je policija uhitila 14 osumnjičenih za organizaciju ovog terorističkog napada pomoću poziva koji je pratila, a koji je Lakhe napravio s mobilnog telefona taksista s kojim je pobegao sa mesta zločina.

Tog dana kada se dogodio napad, 31. prosinca ja sam bio u Kirgistanu! Sljedećeg jutra, 1. siječnja, otputovao sam iz  za Istanbul. Imao sam poslovne obaveze, a kada sam ih završio, krenuo sam natrag. Turska policija me je izvukla iz aviona i odvela na ispitivanje. Na kraju su me pustili, jer su shvatili da nemam nikakve veze sa napadom u Istanbulu” – ispričao je za ruski “1news”.

On tvrdi da ne poznaje osobu koja se sumnjiči za napad čije je fotografije vidio u medijima, niti mu je jasno odakle fotografije njegove putovnice u turskim novinama i portalima.



Lakhe Machrapov kasnije je pušten na slobodu i protiv njega nije podignuta optužnica, objavili su kirgistanski mediji pozivajući se na GKND.

Kirgistansko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je da “nije vjerojatno” da je kirgistanski državljanin upleten u taj napad.

“Po preliminarnim podacima, ta informacija nije vjerodostojna, no ministarstvo je ipak provjerava”, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Podsjećamo, napadu na elitni noćni klub Reinu poginulo je 39 ljudi, među kojima mnogi stranci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI