Nove lažne diplome: Radio kao profesor fizike i tehnike u osnovnoj školi

screenshot

Napisala je kako je u 50 radnih dana otkriveno ukupno 10 lažnih isprava.

Putem svog Facebook profila ministrica Blaženka Divjak otkrila je kako su posljednje dvije lažne diplome ona PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Napisala je kako je u 50 radnih dana otkriveno ukupno 10 lažnih isprava.

“Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač.



Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno. BD”, napisala je ministrica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI