NJEMAČKA: Povjerenica za integraciju traži obavezni seksualni odgoj za izbjeglice koji dolaze u Njemačku

ilustracija

Povjerenica savezne vlade za integraciju Annette Widmann-Mauz u svjetlu višestrukih slučajeva silovanja gdje su počinitelji mladi izbjeglice traži obavezne tečajeve seksualnog odgoja za izbjeglice i tražitelje azila koji dolaze u Njemačku.

“Svi tražitelji azila i izbjeglice moraju odmah nakon dolaska u Njemačku i to već u prihvatnim centrima proći kroz tečaj koji bi im dao uvid u život u Njemačkoj a u to spada i spoznaja da je ovdje na snazi nulta tolerancija kada je u pitanju seksualno zlostavljanje i nasilje“, rekla je Widmann-Mauz u razgovoru za medijsku grupu Redakcijska mreža Njemačka u četvrtak.

Ona je reagirajući na niz slučajeva silovanja u kojima su počinitelji bili izbjeglice iz Iraka, Sirije i Afganistana od kojih se posljednji dogodio u Freiburgu gdje je grupa Sirijaca silovala jednu studenticu, najavila i uvođenje institucije mentora. Pritom bi se radilo o muškarcima koji već dulje vrijeme žive u Njemačkoj i koji bi novopridošlima trebali objasniti pravila ponašanja u Njemačkoj.

Za počinitelje grupnog silovanja u Freiburgu Widmann-Mauz traži najstrože kazne.

Ovdje smo suočeni s odvratnim zločinom i svi oni koji dođu u Njemačku i počine ovakve zločine moraju biti kažnjeni i protjerani“, zaključila je povjerenica za integraciju.



Nakon slučaja grupnog silovanja u Freiburgu, i istražitelji u Muenchenu se bave jednim slučajem grupnog silovanja gdje se sumnja na jednu grupu izbjeglica iz Afganistana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI