NIJEMCI ODUŠEVLJENI PREDSJEDNICOM: ‘Osluškuje narod i popravila je raspoloženje u Zemlji’

screenshot

Lijevo-liberalni list iz Njemačke Süddeutsche Zeitung (SZ) objavio je članak o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović čiji naslov glasi “Bliska narodu”.

Kolinda Grabar-Kitarović u svijetu je postala poznatija svojim navijanjem na Svjetskom prvenstvu u nogometu, a ovaj list navodi kako se zbog toga”popravilo raspoloženje u zemlji”.

Bez obzira što je hrvatska reprezentacija u finalu prvenstva izgubila od Francuza, Kolinda je s finalne utakmice “otišla kao predsjednica srca”,a ona je “u crveno-bijelom dresu igrala glavnu ulogu u hrvatskoj ljetnoj bajci”. SZ piše da su brojne slike njenog navijanja ostale mnogima u sjećanju.

Također navode kako je predsjednica “koja rado igra na spontanost i emocionalnost, savršeno iskoristila SP da poveća svoju popularnost” a navode da je time “Istovremeno je tako poslala signale desnom lagaru jer je u Hrvatskoj nogomet nastavak nacionalističke politike sportskim sredstvima”. Tu se spominje doček nogometaša na trgu i pjevač koji je nastupao, Thompson “u čijim se pjesmama slavi ustaški režim”, a predsjednica je govorila da “to nije nacionalizam, nego izraz nacionalnog ponosa”.

Pišu i kako Grabar-Kitarović “stalno osluškuje narod”, kako često putuje po svojoj državi i priča o djetinjstvu u selu pored Rijeke.



Istaknuli su gdje se školovala i kolik je utjecaj to odigralo u njenom životu i kako je ona zastupnica transatlantizma.

Napominje se kako je u predizbornoj kampanji obećala da će Hrvatska biti bogata zemlja. No isto tako govore kako ona nema utjecaja na ekonomsku politiku.

Problemi Hrvatske su i dalje općerašireni, naročito kada je riječ o iseljavanju radnika u zemlje s boljim plaćama”, piše SZ i dodaje “Hoće li se uspjeh na SP-u pretvoriti u održivi rast, tek se treba vidjeti”

Uvijek je najteža sljedeća utakmica.”navodi se pri samom kraju članka i opisuje to da sljedeće godine Grabar-Kitarović očekuju novi izbori.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI