Nijemac (74) ‘pao’ s 38 kilograma marihuane

pu vukovarsko-srijemska

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Krešimir Hunjet naglasio je kako se radi o drogi visoke kvalitete koja je bila namijenjena tržištu Zapadne Europe

Njemački državljanin (74) uhićen je u ponedjeljak, nakon što je policija u njegovom atomobilu pronašla 38 kilograma marihuane, objavila je u srijedu vukovarsko-srijemska policija.

Terensko vozilo „Nissan Navara“, njemačkih registarskih oznaka, 2. srpnja, oko 18 sati, pristupio je graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku. Carinski djelatnici posumnjali su u moguće preinake krovne konstrukcije vozila te uporabom rentgena uočili pakete nalik na one u kojima je obično upakirana droga. Daljnji rad preuzeli su policijski službenici koji su, nakon ishodovanja naloga za pretragu od Županijskog suda u Vukovaru, pristupili pretrazi vozila te iz prepravljenog krovnog prostora izvadili 35 pvc paketića u kojima se nalazilo oko 38 kg opojne droge tipa marihuana”, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Vozač automobila, 74-godišnji njemački državljanin, uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

Zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske univ.spec.oec. Goran Lovrić istaknuo je kako je ovaj pronalazak droge samo potvrda kako je tzv. balkanska ruta i dalje jedan od najznačajnijih kanala kojim se krijumčari droga koriste kako bi drogu transportirali do zapadne Europe.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Krešimir Hunjet naglasio je kako se radi o drogi visoke kvalitete koja je bila namijenjena tržištu Zapadne Europe, kojom bi, da je uspio izvršiti svoj naum, 74-godišnjak ostvario znatnu imovinsku korist. Zaplijenjena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI