NEVRIJEME U ZAGREBU: ‘Zacrnilo u minuti, munje paraju nebo!’

Zakaj volim Zagreb

Zaprešić je pogodila tuča

U popodnevnim je satima nevrijeme praćeno grmljavinom prošlo preko Istre te je došlo do Rijeke i “nastavilo” dalje prema Gorskom Kotaru.

Za regije Karlovac, Rijeka, Gospić i Zagreb zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom meteoalarm je izdao žuto upozorenje.

Nevrijeme je izazvalo velike probleme na moru, a prema nekoliko dojava, duž obale su nastale štete na plovilima. U unutrašnjosti je vjetar rušio stabla. Ipak, nije pala značajnija kiša pa suha istarska zemlja i dalje ostaje žedna.

Nevrijeme iz Istre krenulo je preko Gorskog kotara prema Karlovcu i Zagrebu. Kako javlja Istramet, sustav je čak i malo ojačao te bi moglo biti problema i u unutrašnjosti Hrvatske.

Nešto iza 19 sati glavni grad Hrvatske nadvili su tamni oblaci, a kako javlja čitatelj našeg portala, sve se zacrnilo u minuti. Munje paraju nebo, čuju se gromovi i jak pljusak se spustio.



Čitateljica dnevno.hr

Raniji tijek događaja: 

Ogromna olujna superćelija razvila se nad Italijom i zasad putuje prema Istri, javlja  Istramet. Nad sjevernom Italijom se razvio golemi olujni oblak koji je praćen velikim brojem munja. No, još uvijek se ne zna hoće li nastaviti putanju do našeg poluotoka. Što je i vidljivo iz fotografija koje nam je poslala čitateljica iz Istre.

”U sekundi su se stvorili”, kazala je.

Tamni oblaci su prekrili Rovinj, a vjetar je počeo puhati puno snažnije. Poreč, Stari Červar, Novigrad su također mjesta okruženatamnim oblacima… “Shelf iz Poreča zaista izgleda zastrašujuće!”, piše Istramet.


Nedavno je Istru, podsjetimo, poharalo olujno nevrijeme.

Osim toga, Istramet je  objavio i fotografije kiše pune afričkog pijeska koji pristiže, kako navode, u jakoj jugozapanoj visinskoj struji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI