Nevjerojatan iznos: Plenkovićevom čovjeku za 18 dana isplačeno 825.000 kuna!?

screenshot

Agrokor je za 18 dana rada isplatio novac za koji prosječni hrvatski građanin mora raditi 10 godina, piše Nacional i navodi da je Plenkovićevom čovjeku za Lex Agrokor Agrokor platio 825.000 kuna.

Autoru Lex Agrokor, odvjetnik Borisu Šavoriću, nedugo nakon što ga je premijer osobno predstavio kao osobu od ‘svog velikog povjerenja’ na početku pripreme zakona za izvlaštenje Ivice Todorića, Agrokor je isplatio 825.000 kuna.

Martina Dalić u svjedočenju istražiteljima otkriva da odvjetnički ured Borisa Šavorića nije bio angažiran u početnom sastavu tajne skupine koja je pripremala lex Agrokor, nego da je on pozvan naknadno u ured premijera i da ga je predstavio Andrej Plenković.

Dosad se nije znalo da su i oni za svoj angažman dobili novac jer su se povukli ubrzo nakon što je izvanredna uprava preuzela Agrokor. Paralelno dok je naplatio svoje usluge Agrokoru, Šavorićev ured je radio i za jednog od najvećih vjerovnika, VTB banku, a i njima je naplatio sličan iznos kao i Agrokoru, navodi Nacional

Plenković je tvrdio da ne zna koliko su zarađivali savjetnici koji su prvo napisali zakon, a onda dobili posao u Agrokoru. Čak je tražio da novac i vrate.



Zbog sukoba interesa jer je bila angažirana i Ramljakova tvrtka, smijenio je i Antu Ramljaka.

Sada se vidi da su zaradili i oni koje je on uveo u tajnu skupinu koja je izrađivala zakon.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI